سانتریفیوژ برای چه استفاده می شود؟
از آنجا که دستگاه های سانتریفیوژ در جداسازی ذرات با تراکم بسیار عالی هستند ، آنها اغلب در محیط آزمایشگاهی یافت می شوند که جدا کردن برخی از اجزای بیولوژیکی برای آزمایش لازم است. به عنوان مثال ، در یک نمونه خون ، گلبول های قرمز و پلاسما با هم مخلوط شده اند. پس از سانتریفیوژ ، گلبول های قرمز در پایین لوله و پلاسما در بالا قرار می گیرند.
سانتریفیوژ برای تحقیق در مورد اجزای خاص ، مانند جدا کردن پلاسمای خون برای آزمایش ، جداسازی DNA و حتی جدا کردن رسوب ادرار ، لازم است.
سانتریفیوژ چگونه کار می کند؟
هدف دستگاه سانتریفیوژ تکثیر و تسریع سانتریفیوژ برای جدا کردن اجزای موجود در یک نمونه است. به دلیل نیروهایی که درگیر هستند ، این ماشین آلات با دقت طراحی شده اند تا ضمن ایمن نگه داشتن اپراتور ، به طور کارآمد کار کنند.
قطعات دستگاه سانتریفیوژ
در مرکز سانتریفیوژ یک موتور قدرتمند قرار دارد که چرخش را ایجاد می کند. روتور به این موتور متصل است که در آن ظروفی را که لوله های حاوی ماده سانتریفیوژ را نگه می دارد ، قرار می دهد. این ظروف ممکن است با زاویه 45 درجه (سانتریفیوژ با زاویه ثابت) ، زاویه 90 درجه (سانتریفیوژ افقی) یا بدون زاویه (سانتریفیوژ عمودی) چرخانده شوند. بسته به سانتریفیوژ ، لوله ها ممکن است در زاویه ای که روی آن می چرخند بارگیری شوند (زاویه ثابت مثال خوبی در این مورد است) یا در محفظه ای بارگیری می شوند که هنگام راه اندازی خود را با زاویه دیگری تنظیم می کند. این روش دوم به عنوان سطل تاب شناخته می شود و از ویژگی های معمول در قیمت سانتریفیوژ های افقی است.