گرما در سیستم گرمایشی تابشی به صورت امواج است و امکان هدایت مسیر گرمایش وجود ندارد، بنابراین گرمای بیشتری در فضاهای مورد نیاز متمرکز شده و بیشتر دما بر روی سطوح کف می باشد.
از آنجایی که انتقال حرارت تابشی است، گرما توسط هوای محیط جذب نمیشود و این باعث اتلاف حرارتی جزئی در ازای تبادل هوا میشود.
در سیستم تشعشع می توان دمای محیط را به صورت موضعی و زون بندی شده کنترل کرد به طوری که در هر مکانی از سالن نیاز به گرمایش باشد، می توان از این سیستم با انعطاف پذیری بالای این سیستم استفاده کرد.
در سیستم تابشی گرما با کرکره هوا انجام نمی شود و چرخش هوا وجود ندارد بنابراین در سالن هایی که صنایع غذایی تولید می کنند با کاهش گرد و غبار تاثیرات مثبتی بر سلامت شغلی و کیفیت محصول دارد.
برای گرم کردن محیط با کرکره باید قبل و بعد از ساعت کاری گرم کرد. صرفه جویی.
نصب و اجرای سیستم گرمایش تابشی
همانطور که در بالا توضیح داده شد، سیستم های تشعشع هر دو سقفی و دیواری هستند و نصب آنها راحت تر از سیستم های مرکزی است. توجه به دفترچه راهنما باید مراقب نگهداری و نصب باشد.
بخاری سقفی همانطور که از نام این دستگاه مشخص است به صورت آویزان از سقف نصب می شود. بخاری سقفی باید توسط نگهدارنده هایی مانند زنجیر کنترل شود. لازم به ذکر است که زنجیرهای استفاده شده از کیفیت خوبی برخوردار بوده و هیچ اثری از ساییدگی در آن دیده نمی شود، زیرا این عمر در نکات ایمنی آبگرمکن ها بسیار مهم است، در غیر این صورت موج گرما ممکن است از ارتفاع سقوط کند. و افراد و اشیاء تصادف می کنند. نصب نادرست بخاری باعث کاهش راندمان می شود.
سیستم گرمایش تابشی لوله کشی گاز
با توجه به استانداردهای شرکت ملی گاز و همچنین ظرفیت مشعل گاز دستگاه گرمایش، قطر و اندازه لوله های گازرسانی و ظرفیت رگلاتور از روی مشخصات دستگاه تعیین می شود و بهتر است لوله کشی گاز را پس از نصب دستگاه انجام دهید.
سیستم گرمایش تابشی الکتریکی
سیستم های تشعشعی با توجه به حساسیت بیشتری که در بحث تامین برق دارند، بهتر است تمامی دستگاه ها از یک ترمینال و تابلو برق برای تامین برق سیستم به صورت مستقل استفاده کنند تا سیستم دچار اختلال نشود. برق مورد نیاز مدار گرمایش 40-100 می باشد و بهتر است کابل کشی هر سیستم جداگانه انجام شود. کابل مورد استفاده باید 1.5 × 3 اندازه (فاز، خنثی، زمین) باشد.